Youth Shaklee Skincare Terbaik Untuk Kulit Kering

Youth Shaklee Skincare Terbaik Untuk Kulit Kering

Ramai yang ternanti-nantikan kemunculan Youth Shaklee Skincare di pasaran. Kak Arni difahamkan produk terbaru dari Shaklee ini akan dijual di pasaran Malaysia pada bulan Mac nanti.

 

Yang menariknya ialah beberapa orang Masters Shaklee telah diberi peluang untuk menggunakan set Youth ini untuk kulit mereka. Salah seorangnya ialah Master Zainul yang merasai perbezaan selepas menggunakan produk Youth. Jom ikuti pengalaman beliau.

 

 

“Saya ini antara majoriti lelaki yang malas cuci muka. Cuma basuh masa ambil wudhu tu je la. Pernah pakai macam-macam skincare yang murah-murah yang dok ada di farmasi bagai. Tapi kulit muka saya ni super damn sensitif, dry & oily, wic macam perfect combo for disasters lah. Memang macam-macam masalah timbul bila pakai pencuci muka yang cuma iklan di TV tapi haram takde research ni.

The last skincare , ialah jenama antarabangsa  yang terkenal dimana harga untuk sebotol pencuci muka ialah dalam RM200++. Tu belum masuk lain-lain. Dah nak buat macam mana. Bagi yang tak tahu ini antara nasib yang ada kulit muka kering dan berminyak yang kena hadap. Namun, berhenti juga sebab tak nampak  kesan.

Tapi Shaklee Youth , sangat berlainan

Paling suka ia memang di design untuk semua jenis kulit. So kulit kering ke, kulit berminyak ke, kulit normal ke, semua boleh pakai. Dengan kata lain selepas beli nanti, uolls boleh share dengan pasangan masing-masing. Tak kiralah apa pun jenis kulit uolls. Nak share dengan mak ke adik beradik ke dengan anak-anak ke pun boleh. Cuma lagi cepat habislah 🙂

Bila pakai Youth Shaklee ni, memang rasa gentle sangat kat kulit. Takde rasa kasar atau sabun semacam foamy sangat tu. Dan lebih best , tak rasa kering langsung selepas bilas. Siapa kulit kering macam saya akan faham betapa stretch dan tegang kulit muka kalau cuci guna pencuci yang bukan-bukan tu. Sebab itu elok lagi tak cuci muka haha.

Kemudian toner. Toner Youth ni takde rasa sejuk masa mula-mula kena kulit muka macam toner biasa. Malah rasa macam air  biasa saja. Buat kita feel so natural. Dan of cos, toner ni tak melekit-lekit. Begitu juga moisturizer. Tak buat kulit muka nampak berminyak, walaupun minyak muka saya ni lagi sikit je cukup buat minyak masak.

Selain itu Serum Youth memang best gila dah basuh muka sebab ambil wudhu pun, masih terasa di kulit muka, rupa-rupanya dia memang menyerap masuk ke dalam kulit, bukan setakat luaran sahaja. So sesuailah untuk muslim yang selalu kena ambil wudhu.

Apa Effect selepas pakai?

Baru je beberapa hari guna, isteri dah cakap “nampak makin cerah dan makin sekata”. Alhamdullilah adalah sinar harapan nak muka flawless”

So bagi uolls yang mengalami masalah kulit muka kering, Youth Shaklee Skincare adalah pilihan yang terbaik. Boleh KLIK untuk maklumat lanjut tentang Youth.

Leave a Comment

CommentLuv badge