Resepi Milkbooster Buat Ibu-Ibu Menyusu

Memandangkan tak lama lagi nak masuk bulan puasa sebagai ibu yang menyusukan mesti ada rasa bimbang kan takut susu drop, badan menjadi sangat lesu tak bermaya. Dalam entri kali ni kak Arni akan kongsikan resepi milkbooster yang sangat mudah disediakan bagu ibu-ibu yang menyusu even yang tengah pregnant pun boleh amalkan. Resepi Milkbooster  Buat Ibu-Ibu … Read moreResepi Milkbooster Buat Ibu-Ibu Menyusu

Tip Mudah Sendawakan Bayi Anda

Untuk ibu-ibu muda yang pertama kali menimang cahayamata, mungkin anda panik jika bayi terjaga dan menangis tanpa henti tanpa anda tau puncanya walaupun selepas anda susukan dan bersihkan bayi anda manakala suhu bilik pula tidak panas. Mungkin perut bayi anda tidak selesa atau biasanya kita panggil kembung. Sebaiknya selepas selesai memberikan susu jangan biarkan dia … Read moreTip Mudah Sendawakan Bayi Anda

Penyusuan Bayi Selepas Caeserian, Tip, Panduan dan Set Berpantang Shaklee

Penyusuan selepas caeserian, boleh ke, tak sakit ke? Jawapannya ialah boleh atas pengalaman saya sendiri yang menyusukan anak saya terutama anak yang ketiga dari dalam bilik bedah lagi semasa rahim saya masih dijahit di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM). Yang penting carilah ilmu penyusuan yang sekarang sangat mudah untuk didapati, skrol sahaja telefon pintar uolls … Read morePenyusuan Bayi Selepas Caeserian, Tip, Panduan dan Set Berpantang Shaklee

Vitamin Shaklee Untuk Ibu Menyusu Dan Akibatnya

Sepanjang tempoh kehamilan kebiasaanya doktor akan membekalkan vitamin untuk ibu hamil atau kita akan mengambil set Vitamin Ibu Mengandung Shaklee yang mengandungi folik asid, multivitamin dan kalsium setiap hari, bagi memastikan tahap kesihatan diri dan bayi dalam kandungan  berada dalam keadaan memuaskan. Semasa berpantang pula akan makan Set Berpantang Shaklee atau mengambil jamu. Bagaimana pula … Read moreVitamin Shaklee Untuk Ibu Menyusu Dan Akibatnya

Khasiat Susu Ibu Kepada Bayi

Umum mengetahui banyaknya  khasiat susu ibu kepada bayi yang baru dilahirkan, dalam masa yang sama ramai juga ibu yang kurang ilmu dengan susu ibu terutamanya ibu yang pertama kali melahirkan cahayamata. Sokongan dari ahli keluarga juga diperlukan untuk membantu ibu-ibu yang baru melahirkan bayi agar dapat menyusukan bayi mereka sepenuhnya dengan susu badan untuk 6 … Read moreKhasiat Susu Ibu Kepada Bayi

Vitamin Untuk Ibu Menyusu

Assalammualaikum dan Selamat PagiMulakan hari anda dengan senyuman, semoga ianya memberi cas-cas yang positif kepada kita sepanjang hari. Untuk ibu2 atau bakal ibu yang menyusukan anak, cuba elakkan stress kerana ia boleh mengganggu pengeluaran susu, makan makanan yang seimbang, pengambilan vitamin membantu menampung mana2 kekurangan dalam pengambilan makanan harian. Antara testimoni yang gembira dengan pengambilan … Read moreVitamin Untuk Ibu Menyusu

Tip Menyusu Untuk Ibu Berkerjaya

Setiap ibu mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka, memberi susu ibu merupakan salah satu pilhan yang tepat. Jika anda seorang yang berkerjaya ianya bukan penghalang untuk anda meneruskan pemberian susu ibu selepas anda berpantang. Berikut beberapa tip yang anda boleh lakukan selepas anda kembali bekerja Sewaktu bayi dalam kandungan, sentiasa berniat dan mendoakan agar dapat … Read moreTip Menyusu Untuk Ibu Berkerjaya

Merawat Bengkak Susu

Bagi ibu-ibu yang menyusukan bayi mereka pasti akan tertanya-tanya macam mana nanti kalu baby dah tumbuh gigi, alamak sakitnya kalu dia gigit silap-silap boleh melecet dan berdarah. Persoalan ini akan sentiasa bermain-main dalam fikiran ibu yang menyusu.Sehinggakan ada ibu yang menghentikan pemberian susu ibu gara-gara tidak tahan dengan gigitan bayi. Bagi mengelak situasi ini berlaku … Read moreMerawat Bengkak Susu

Pentingnya Nutrisi Untuk Ibu Dan Bayi Yang Menyusu

Adakah anda seorang ibu yang menyusukan bayi? Pasti anda tertanya-tanya adakah makanan yang anda ambil setiap hari cukup berzat untuk disalurkan kepada bayi anda. Tahukah anda keperluan pemakanan ibu menyusu berbeza dengan mereka yang tidak menyusukan anak. Kaedah penyusuan susu ibu memberikan banyak kelebihan dan kebaikan kepada ibu dan bayi. Ikatan yang terjalin antara ibu … Read morePentingnya Nutrisi Untuk Ibu Dan Bayi Yang Menyusu