Tip Luka Caserean Cepat Sembuh

Caeserean …. ramai yang takut untuk dibedah semasa melahirkan anak. Macam kak Arni sendiri memang tiada pilihan berpengalaman 3 kali caeserean. Sakit ya memang sakit selepas pembedahan terutamanya selepas ubat bius hilang, nak bangun memang seksa dari perbaringan, nak duduk, nak baring semula memang menahan kesakitan hatta kalau nak batuk pun kena pegang perut. Bila … Read moreTip Luka Caserean Cepat Sembuh

Menu Sayur Dalam Pantang Yang Berkhasiat

Pemilihan sayur dalam pantang juga penting, jangan tersalah pilih dikhuatiri akan bentan. Seksa tau kalau bentan boleh jadi demam, turun darah. Sangat penting jaga kesihatan semasa dalam pantang. Bila kita dah bersedia dengan menu lauk dalam pantang sekurang-kurangnya kita dah meringankan mereka yang membantu kita. Terutama bagi mereka yang berpantang sendiri bersama-sama anak-anak yang lain. … Read moreMenu Sayur Dalam Pantang Yang Berkhasiat

Resepi Ikan Dalam Pantang Supaya Luka Cepat Sembuh

Bila tengah berpantang samada normal atau caeserean memang kena jaga makan, supaya luka cepat sembuh, ibu kembali bertenaga dan baby dapat menyusu hingga kenyang. Pemilihan jenis ikan juga penting supaya luka cepat kering, tempat luka tidak gatal dan baby juga tidak mengalami kegatalan. Kak Arni akan kongsikan 2 jenis resepi ikan dalam pantang. Mereka yang … Read moreResepi Ikan Dalam Pantang Supaya Luka Cepat Sembuh

10 Tanda-tanda Anda Hampir Bersalin – Shaklee Shah Alam

Pengalaman Kak Arni sendiri pernah rasa nak bersalin masa anak yang pertama, itupun dah lewat 2 minggu rasa sakit tu rasa masa di hospital. Cuma rezeki Kak Arni masa itu ialah bersalin secara caeserean , bila anak yang no 2 dan no 3 memang takde rasa sakit nak bersalin sebab dah menyerah diri untuk caeserean, … Read more10 Tanda-tanda Anda Hampir Bersalin – Shaklee Shah Alam

Tip Penjagaan Moden Untuk Bersalin Caeserean

Bila dengar kena bersalin caeserean semua dah takut kan, takut perut kena belah, takut perut berparut. Pelbagai perasaan masa tu. Sedangkan sepatutnya kita bersyukur yang kita ada pilihan lain untuk keluarkan baby kita dengan selamat. Ada pelbagai sebab kenapa ibu-ibu kena caeserean, pengalaman kak Arni sendiri masa anak pertama memang dah sakit contraction selang 5 … Read moreTip Penjagaan Moden Untuk Bersalin Caeserean

Berpantang Cara Moden Kembali Sihat Dan Bertenaga Dengan Pantas

Zaman moden ni rata-rata nak sihat dan cantik dengan pantas selepas bersalin hakikatnya kita terlupa bagaimana badan kita berubah selama 9 bulan dengan rahim dari kecil menjadi besar, ditambah pula dengan luka bersalin samada bersalin normal atau caeserean. Badan kita ni lah satu-satunya yang perlu kita jaga, yang perlu kita belai supaya ia kembali sihat … Read moreBerpantang Cara Moden Kembali Sihat Dan Bertenaga Dengan Pantas

Sedikit Nasihat Untuk Bakal Pengantin

Izinkan Kak Arni beri sedikit nasihat dan perkongsian kepada bakal-bakal pengantin. Selain dari uolls sibuk mencari barang-barang hantaran, katerer, make up artis (MUA) , khemah, dewan , goodies bag dan sebagainya, tolong ya cari juga ilmu sebagai isteri dan bakal ibu. Selepas berkahwin, of coz uolls nak menimang cahayamata setiap orang badan dia tak sama, … Read moreSedikit Nasihat Untuk Bakal Pengantin

Menu Ibu Berpantang Caeseraen Yang Berkhasiat – Vitamin Ibu Berpantang Shaklee

Kalau setiap hari makan lauk yang sama mesti bosan kan, tekak pun dah rasa tak tertelan tapi kita perlu makan untuk tenaga dan pulihkan tubuh kita dalam masa yang sama kita perlu susukan bayi kita. Kalau tak makan nanti perut masuk angin, mau sakit satu badan silap-silap bentan. Hui minta dijauhkan. Saya kongsikan menu harian … Read moreMenu Ibu Berpantang Caeseraen Yang Berkhasiat – Vitamin Ibu Berpantang Shaklee

Tip Penjagaan Dalam Pantang Ibu Caeseraen – Set Ibu Berpantang Shaklee

Sebelum ini saya ada kongsikan Tip Ibu Berpantang Caeseraen Cara Tradisional, kali ini ada info tambahan Tip Penjagaan Dalam Pantang Ibu Caeserean. Ibu yang bersalin normal tak boleh ikut ke cara ni? Boleh je takde masalah sebabnya kebanyakan dari kita terbiasa dengan penjagaan dalam pantang bagi mereka yang bersalin normal, kesian ibu-ibu yang bersalin cara … Read moreTip Penjagaan Dalam Pantang Ibu Caeseraen – Set Ibu Berpantang Shaklee

Tip Penjagaan Ibu Selepas Caeserean Secara Tradisional – Vitamin Ibu Berpantang Shaklee

Tip Penjagaan Ibu Selepas Caeserean Secara Tradisional – Vitamin Ibu Berpantang Shaklee       Setiap orang melalui pengalaman yang berbeza semasa melahirkan anak, ada yang susah ada yang mudah. Yang penting kita dan anak kita selamat. Kebiasaannya bagi ibu yang selepas bersalin samada normal atau caesarean akan rasa lemah longlai akibat kehilangan darah, terdapat … Read moreTip Penjagaan Ibu Selepas Caeserean Secara Tradisional – Vitamin Ibu Berpantang Shaklee