Bulan Ramadhan 2016 .. Ibu Menyusu Perlu Ke Vitamin?

Di saat saya menulis entri ni tinggal beberapa minggu sahaja bulan Ramadhan akan muncul kembali. Tak sabar rasanya nak meriahkan bulan Ramadhan. Sebelum tu nak tanya dah habis ganti puasa? Selagi kita masih sihat usahakan juga untuk mengganti puasa yang tinggal pada tahun lepas, masih sempat lagi. Tapi uolls masih menyusukan bayi, takut tak larat, … Read moreBulan Ramadhan 2016 .. Ibu Menyusu Perlu Ke Vitamin?

Rawatan Demam Denggi Dengan Shaklee

Demam denggi memang sangat menakutkan, di Selangor sahaja statisitik menunjukkan peningkatan demam denggi yang ketara. Pelbagai petua atau makanan yang dicadangkan untuk menyembuhkan dan memulihkan pesakit demam denggi. Di Shaklee, kami ada menawarkan beberapa vitamin yang boleh diambil oleh pesakit demam denggi bagi membolehkan mereka pulih dengan cepat. Sila tonton video berikut yang disampaikan oleh … Read moreRawatan Demam Denggi Dengan Shaklee

Malaysia DiLanda Panas Yang Ekstrem

Seperti kita yang sedia maklum Malaysia sekarang dilanda cuaca panas kering, pasang kipas macam helikopter pun tak terasa, walaupun uolls duduk dalam aircond, tekak masih terasa kering dan tidak mengurangkan suhu badan yang panas. Bila cuaca panas melanda, ngeri pulak bila terfikir catuan air pada tahun lepas yang mana memang menguji kesabaran fizikal dan mental … Read moreMalaysia DiLanda Panas Yang Ekstrem

Petua Singkirkan Lemak Secara Semulajadi

12/7/2014 Pernah tak uolls rasa macam dalam gambar di atas tu, rasa macam dah gemuk, rasa kenapa perut semakin buncit walhal bukan mengandung pun, badan rasa berat je hehe…orang perempuan ni memang suka jaga badan tapi kadang-kadang kita terlupa berapa banyak lemak dan kalori yang dah termasuk dalam perut kita oppppsss termasuk ya bukan ke … Read morePetua Singkirkan Lemak Secara Semulajadi

Sambal Ikan Tenggiri Masin Pembuka Selera

Bangun sahur takde selera, makan pun sikit je macam mana nak bertenaga sepanjang berpuasa di siang hari. Terutamanya ibu yang mengandung dan menyusukan. Saya akan kongsikan resepi Sambal Ikan Tenggiri Masin yang menjadi kegemaran kami seisi keluarga, sambal ini anda boleh simpan di dalam peti sejuk, yang penting cara memasaknya perlu lama. Bahan-bahan yang diperlukan … Read moreSambal Ikan Tenggiri Masin Pembuka Selera

Persediaan Menjelang Ramadhan

Alhamdullilah disaat entri ni ditulis, hari ini dah 26 Syaaban 1435H tinggal beberapa hari sahaja lagi kita akan menyambut bulan yang mulia iaitu bulan Ramadhan Al Mubarak. Bulan Ramdhan adalah bulan yang penuh keberkatan dan kemuliaan, bulan ini juga ditunggu-tunggu seluruh umat Islam untuk meningkatkan keimanan dan ketakwaan. Persediaan kerohanian anda boleh rujuk di sini. … Read morePersediaan Menjelang Ramadhan

Kebaikan Performance Drink Shaklee – Bebas Karbonat Dan Kurang Gula

Musim-musim panas ni lah buah durian masak meranum, bagi penggemar durian confirm seronok menikmati durian. Seperti yang kita sedia maklum buah durian ni panas, antara petuanya ialah minum air dari pangsa durian untuk mengurangkan kepanasan badan. Tapi apa kaitan durian dan Performance Drink? Jom kita baca apa manfaat Performance Drink kepada badan kita 1. Meningkatkan … Read moreKebaikan Performance Drink Shaklee – Bebas Karbonat Dan Kurang Gula

Hotel Tabung Haji Kuala Terengganu

Hari ini hari kedua sekolah bermula, selepas hampir 2 minggu anak-anak bercuti, ber honeymoon hehe. Mak-mak pun kembali sibuk menguruskan anak-anak bersekolah. Entri kali ini saya nak bercerita tentang percutian kami semasa cuti sekolah, takde la jauh sangat… kami ke Kuala Terengganu sahaja tujuan sebenar ke sana ialah menghantar adik bongsu bertunang dalam masa yang … Read moreHotel Tabung Haji Kuala Terengganu

Kelebihan Performance Drink Shaklee, Minuman Bebas Karbonat Dan Kurang Gula

Performance Drink Shaklee adalah minuman yang menjadi pilihan bagi mereka yang mementingkan kesihatan, lupakan minuman isotonik yang tinggi kandungan gula dan berkarbonat (bergas). Mengapa Performance Drink wajib ada dalam setiap rumah? Untuk pengetahuan semua Performance Drink boleh diminum seisi keluarga samada bapa, ibu juga untuk anak-anak yang aktif. Antara kelebihan Performance Drink Shaklee ialah Meningkatkan … Read moreKelebihan Performance Drink Shaklee, Minuman Bebas Karbonat Dan Kurang Gula

Vitamin Untuk Menunaikan Ibadah Haji

Assalammualaikum Dan Selamat Pagi,Bermulanya minggu hadapan para jemaah haji akan berangkat menunaikan ibadah haji. Selain dari kiriman wang dan kelengkapan haji, apakata anda sertakan sekali vitamin untuk ibubapa anda agar mereka dapat menyempurnakan ibadah haji dengan sempurna. Antara cadangan vitamin ialah Coq Health, Joint health Tablet, Ostematrix dan Omega serta Nutriferon (untuk imun sistem). Bagi … Read moreVitamin Untuk Menunaikan Ibadah Haji