Tip Elak Muntah Dan Loya Semasa Kehamilan – Penyebab Morning Sickness

Orang kata biasalah awal-awal pregnant rasa nak muntah, tengok semua benda rasa mual. Pendekata semua serba tak kenalah. Hinggakan bau badan suami pun tak suka. Nak buat macam mana kan bukan kita mengada-ngada tapi itulah yang sebenarnya terjadi, bukan dalam kawalan kita. Cuma kita boleh kurangkan rasa mual dan muntah tu dengan beberapa cara. Antaranya … Read moreTip Elak Muntah Dan Loya Semasa Kehamilan – Penyebab Morning Sickness

Tip Elak Muntah Dan Loya Semasa Kehamilan

Ramai yang mengalami masalah alahan semasa trimester pertama kehamilan seperti loya, muntah, pening kepala. Situasi ini biasanya berlaku apabila bangun dari tidur pada awal pagi. Ada juga yang mengalaminya pada waktu petang dan ada juga sesetengah ibu yang mengalami alahan sehingga bersalin. Jika alahan yang dialami terlalu teruk sehingga apa yang dimakan dimuntahkan semula, bayi … Read moreTip Elak Muntah Dan Loya Semasa Kehamilan

Kepentingan DHA dan EPA Kepada Anak-anak Kita

Sering kita terdengar atau terbaca tentang DHA dan EPA, sel-sel otak tengah berhubung. Tapi tahukah anda apa maksud DHA dan EPA ni. Akak akan terangkan tentang DHA dan EPA ni dan kepentingannya kepada anak-anak kita yang tengah membesar. DHA (Asid Dokosaheksaenoat) dan EPA (Asid Elkosapentaenoat) atau lebih  kita kenali sebagai Omega 3 manakala AA (Asid … Read moreKepentingan DHA dan EPA Kepada Anak-anak Kita

Set Jerawat Budget Untuk Remaja

Biasanya umur remaja ni hormonnya tengah bercelaru maklumlah tengah membesar, ada yang muka berjerawat, ada yang mengalami masalah berat badan, ada yang mengalami masalah mengawal emosi. Entri kali ini akak akan kongsikan masalah jerawat dikalangan remaja. Kita taknak lah jerawat yang ada tu berparut seumur hidup walau dah guna pelbagai jenama di pasaran. Sebaiknya kita … Read moreSet Jerawat Budget Untuk Remaja

Tip Muka Berjerawat Kembali Cantik – Shaklee Shah Alam

Ramai yang mencari tip untuk penjagaan kulit wajah tapi berapa ramai yang ikut dan konsisten untuk menjaga kulit wajah ? Terutamanya bagi anda yang dihantui masalah jerawat. Akak nak kongsikan dalam entri kali ini bagaimana Carotomax membantu mengatasi masalah jerawat yang anda sedang hadapi. Carotomax adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene dan zeaxanthin … Read moreTip Muka Berjerawat Kembali Cantik – Shaklee Shah Alam

Tip Cara Mudah Dan Jimat Jadi Ahli Shaklee – Shaklee Shah Alam

Bulan ni istimewa sikit sebab Shaklee dengan bermurah hati nak berikan sesuatu yang istimewa kepada peminat tegar Shaklee. Apa yang specialnya tu? Entri ni khusus untuk anda yang belum mendaftar sebagai ahli Shaklee lagi. Offer ni jauh lebih jimat dan menguntungkan anda, jika anda mendaftar sebagai ahli sebelum 31 October 2016. Sebelum tu akak nak … Read moreTip Cara Mudah Dan Jimat Jadi Ahli Shaklee – Shaklee Shah Alam

Vivix Shaklee Untuk Pesakit Diabetes – Shaklee Shah Alam

Cuaca hari ni sejuk je, dari pagi dah hujan lebat. Mata pun lip lap lip lap. Okay hari ni akak nak bercerita tentang khasiat dan manfaat Vivix ni.  Ya walaupun harga Vivix lebih tinggi dari vitamin Shaklee yang lain tapi khasiatnya sangat banyak. Apa kelebihan #Vivix ni yang rasanya masam-masam manis hmm sedapnya Vivix ialah … Read moreVivix Shaklee Untuk Pesakit Diabetes – Shaklee Shah Alam

Tip Nutrisi Untuk Ibu Mengandung – Shaklee Shah Alam

Sebagai seorang ibu kita mesti nak berikan yang terbaik untuk anak-anak kita bermula dari kita disahkan mengandung. Bagi ibu-ibu yang baru pertama kali mengandung atau mengandung anak yang seterusnya, akak nasihatkan carilah vitamin yang semulajadi, selamat dan berkesan. Sudah tentu pilihan yang tepat ialah Shaklee. Ramai customer yang mencari akak bertanyakan set ibu hamil ni. … Read moreTip Nutrisi Untuk Ibu Mengandung – Shaklee Shah Alam