Resepi Spaghetti Bolognese Sate Kebab Daging

Pernah tak kita buka peti sejuk dan termenung memikirkan nak masak apa? Saya lah tu yang kadang-kadang fikir nak masak apa dah macam masalah besar sangat untuk hari itu je lah hehe. Antara menu masakan yang menjadi kegemaran anak-anak ialah spaghetti dan macaroni atau lebih senang kita panggil pasta. Hari ini saya akan kongsikan Resepi … Read moreResepi Spaghetti Bolognese Sate Kebab Daging

Sarapan Yang Ringkas Dan Mudah Untuk Anak-anak

Setiap hari terutamanya hari sekolah, pagi-pagi biasanya kita akan kelam kabut walaupun malam sebelum tu semua persiapan dah siap akhirnya kelam kabut juga pagi-pagi tu. Bila dah masuk kereta atau dah hantar anak ke sekolah baru teringat anak-anak belum sarapan pagi, sedangkan kita tahu sepanjang anak tidur malam mereka seperti berpuasa dan sudah semestinya mereka … Read moreSarapan Yang Ringkas Dan Mudah Untuk Anak-anak

Buah Epal Membantu Anda Berdiet

Cantik kan buah epal ni, kalau ranggup, lagi sedap kita mengunyah. Tahukah anda bahawa buah epal bagus untuk mereka yang sedang berdiet. Kenapa? Epal adalah antara buah yang mengandungi pectin, yang mana ia berkesan melambatkan pencernaan dan mudah kenyang jika diambil. Orang yang makan buah epal lebih cepat puas dan kurang  makan berbanding berbanding mereka … Read moreBuah Epal Membantu Anda Berdiet

Tips Anti Penuaan – Kekal Muda Di Usia Tua

Eh awak ni anak-anak dah besar tapi masih awet muda, apa rahsianya? Misteri awet muda akan terungkai sebentar lagi. Bagaimana diantara kita  mampu kekal awet muda dan ramai pula yang berubah dan dan kehilangan identiti diri? Kemerosotan hormon dan kolagen membuatkan wajah seseorang berubah. Hidung mancung menjadi kemek dan kulit bibir mengecut. Tulang muka mengecil … Read moreTips Anti Penuaan – Kekal Muda Di Usia Tua

Petua Ingin Cepat Hamil

Antara perkara yang boleh mengundang stres/tekanan selepas berkahwin ialah pertanyaan seperti “dah ada ke belum?”, dah ada berita gembira ke? Eh ko belum mengandung lagi, kita kahwin lebih kurang sama kan tarikhnya, aku dah 3 bulan mengandung. Selepas beberapa tahun soalan yang sama berulang kalu ditanya dengan tambahan soalan ko dengan suami dah pergi check … Read morePetua Ingin Cepat Hamil

GST = Get Shaklee Today – Ingin Menambah Pendapatan

Hampir setiap hari mendengar rungutan tentang harga barang keperluan meningkat. Adakah kita perlu merungut dan merungut tanpa buat sesuatu untuk menambah pendapatan? Bank pula setiap hari telefon, tak cukup dengan itu hantar message bertalu-talu supaya kita buat pembayaran yang mana mungkin duit itu kita telah gunakan untuk anak yang tak sihat atau kereta rosak. Ya … Read moreGST = Get Shaklee Today – Ingin Menambah Pendapatan

Bengkak Susu – Tip, Cara Rawatannya Dan Berkesan

Bengkak susu? Bagi sesiapa yang pernah mengalaminya pasti tahu betapa sakitnya bengkak susu atau susu tersumbat ni, boleh demam kita dibuatnya. Bila sebelah dah tersumbat, yang sebelah lagi susu pulak kurang, anak dah meraung. Kita lagi la stress semuanya serba tak kena, last-last kena bancuh susu formula. Kita layan dulu video ni, bagaimana Pn Farah … Read moreBengkak Susu – Tip, Cara Rawatannya Dan Berkesan