Resepi Donut Gebu Yang Mudah

Cuti sekolah dah bermula beberapa hari, macam mana ibu-ibu semua, bertambah kerja-kerja memasak di dapur? Anak-anak sentiasa lapar satu hari boleh jadi 6 – 7 kali makan dari sarapan, selepas sarapan, makan tengahari, minum petang, makan malam, makan sebelum tidur terutama ibu-ibu yang surirumah atau bekerja dari rumah tentu keletihan kan, fenomena ni memang biasa. … Read moreResepi Donut Gebu Yang Mudah

Resepi Rendang Ayam Yang Mudah Dan Sedap

Resepi rendang ayam ni paling mudah cara memasaknya, mungkin setiap keluarga berbeza cara masak rendang ayam, ada yang menggunakan ayam kampung, ayam pencen dan ayam ternak. Yang saya nak kongsikan di sini ialah Resepi Rendang Ayam yang biasa kami masak dan ianya sangat mudah dan anak-anak pasti suka. Bahan-bahan Untuk ayam 1 ekor * 1/2kg … Read moreResepi Rendang Ayam Yang Mudah Dan Sedap

Hilangkan Lingkaran Hitam Bawah Mata Atau Mata Panda

Sedang meneliti muka dicermin, ishh alamak kenapa bawah mata ni macam lebam je dahlah jerawat sedang berlumba-lumba naik, kulit muka pulak makin kusam. Tak boleh jadi ni kena cari cara hilangkan lingkaran hitam bawah mata atau mata panda ni. Dalam masa yang sama terfikir hmm… ya la kan dah la kerja sentiasa mengadap komputer, tidur … Read moreHilangkan Lingkaran Hitam Bawah Mata Atau Mata Panda

Apabila Faraj Kentut Atau Angin Keluar Dari Faraj, Punca Dan Rawatannya

Apabila faraj kentut atau angin keluar dari faraj, anda senyum apabila membacanya? Ini bukan cerita dongeng ya, mungkin anda mengalaminya tapi malu untuk bertanya. Sekadar membiarkan sahaja masalah ini manakala perut pula terasa berangin, buncit dan tidak selesa. Bagi yang tercari-cari punca dan rawatannya, saya akan kongsikan dalam entri kali ini. Angin dalam faraj adalah … Read moreApabila Faraj Kentut Atau Angin Keluar Dari Faraj, Punca Dan Rawatannya

Abang…Saya Mengandung Tapi…

Tapi apa peranan sebagai suami selain dari menerima berita tersebut dengan gembira dan berazam untuk menjadi suami dan bapa yang lebih bertanggungjawab dan penyayang apabila isteri memberitahu Abang….Saya Mengandung.. Sebaik sahaja mendapat berita isteri mengandung bagi bakal bapa yang mungkin pengalaman pertama, kadangkala anda panik dengan mood isteri anda yang turun naik, silap-silap anda sama-sama … Read moreAbang…Saya Mengandung Tapi…

Atasi Perut Buncit Agar Isteri Anda Tidak Berpaling Lain

Apa tindakan anda bila rasa badan macam dah makin beratla, hari tu naik atas penimbang berat, berat ok, ni macam dah makin berat je rasa…issh tak best la macam ni. Nak biarkan sahaja atau Atasi Perut Buncit Agar Isteri Anda Tidak Berpaling Lain? Seringkala persoalan ini bermain dalam minda kita terutama bagi mereka yang berumur 35 … Read moreAtasi Perut Buncit Agar Isteri Anda Tidak Berpaling Lain

Vitamin Ibu Mengandung…Perlu ke?

Tahukah anda dalam masa 1500 hari bersamaan 4 tahun dari anda mula mengandung, menyusu dan anak sedang membesar, anda dan bayi anda memerlukan nutrisi yang secukupnya. Nutrisi yang mencukupi  semasa tempoh ini boleh memberikan banyak perbezaan dengan membantu menghalang penyakit kronik serta meningkatkan tahap kesihatan secara keseluruhan. Hipotesis Barker menyatakan nutrisi yang tidak mencukupi  sepanjang … Read moreVitamin Ibu Mengandung…Perlu ke?

Tip Mudah Sendawakan Bayi Anda

Untuk ibu-ibu muda yang pertama kali menimang cahayamata, mungkin anda panik jika bayi terjaga dan menangis tanpa henti tanpa anda tau puncanya walaupun selepas anda susukan dan bersihkan bayi anda manakala suhu bilik pula tidak panas. Mungkin perut bayi anda tidak selesa atau biasanya kita panggil kembung. Sebaiknya selepas selesai memberikan susu jangan biarkan dia … Read moreTip Mudah Sendawakan Bayi Anda

Tips Dan Menu Menurunkan Berat Badan dan Terbukti Berkesan

Amacam tengok gambar ni terliur tak? Inilah makanan yang bakal masuk dalam perut kita dan menyumbang kepada penambahan berat badan. Yalah dah uolls makan… banyak plak tu boleh bertambah-tambah, lepas makan lepak-lepak depan tv dah kenyang sedap tidur, suruh bersenam pelbagai alasan yang keluar. Sedar-sedar kenapa baju aku mengecik ni, eh seluar dah tak boleh … Read moreTips Dan Menu Menurunkan Berat Badan dan Terbukti Berkesan

Rawat Kuku Dengan Percuma

Pernah tak kita belek kuku kita dan bandingkan kuku kita dengan mereka yang dalam majalah atau selebriti? Dan terlintas dalam fikiran kita takpelah mereka selalu pergi manicure and pedicure, ada banyak masa terluang dan sudah tentu mereka berduit. Kita ni duduk rumah sahaja, silap-silap kuku berwarna kuning sebab baru berlumur dengan kunyit lepas menggoreng ikan … Read moreRawat Kuku Dengan Percuma