Daging Penting Untuk Pertumbuhan Remaja

Kebiasaannya seminggu sekali saya akan ke pasar membeli barang-barang basah selain dari ayam, udang, sotong, ikan, sayur-sayuran dan buah-buahan, saya juga akan membeli daging, biasanya saya akan membeli daging batang pinang, daging bahagian ni kurang berlemak. Nak tahu makna daging batang boleh klik daging batang pinang. Entri kali ini bukan nak cerita pasal daging nak … Read moreDaging Penting Untuk Pertumbuhan Remaja

Majlis Anugerah dan Motivation Rally Shaklee Di SACC Convention Centre

Selama saya berbisnes , Shaklee merupakan bisnes saya yang paling berjaya setakat ini. Apabila mendapat surat dari Shaklee mengatakan saya perlu hadir untuk terima anugerah dari Shaklee, perasaan saya masa itu bercampur baur sukar untuk digambarkan… rasa terharu, gembira dan pelbagai perasaan yang datang mengenang kembali perjalanan saya dalam shaklee yang masih jauh dengan keazaman … Read moreMajlis Anugerah dan Motivation Rally Shaklee Di SACC Convention Centre

Cegah Stretchmark Di Perut Semasa Mengandung

Sebagai seorang ibu yang pernah melahirkan anak, saya sendiri mengalami perubahan semasa mengandung, cuma saya mungkin bernasib baik kerana tidak mengalami Morning Sickness sebagaimana wanita lain akan tetapi perubahan lain yang juga saya alami ialah seperti pertambahan berat badan, kelesuan, sakit belakang dan yang paling ketara sekali ialah Stretchmark diperut tinggalan selepas mengandung. Stretchmark ialah … Read moreCegah Stretchmark Di Perut Semasa Mengandung

Ikan Elak Anak Asma

Dikalangan keluarga kami sendiri ada yang mengidap asma sejak dari kecil lagi. Kesian sangat bila melihat  mereka diserang asma, susah nak bernafas, perlu banyakkan berehat. Hanya yang mengalaminya tahu bagaimana seksanya apabila asma menyerang. Faktor pemakanan seharian juga menyumbang kepada pencetus asma selain dari cuaca, alergi kepada bulu haiwan dan habuk. Mungkin ada yang tak … Read moreIkan Elak Anak Asma

Perubahan Badan Ibu Mengandung

Semua dah nampak kan perubahan badan yang berlaku kepada seorang ibu apabila dia mengandung, bagi yang belum berkahwin atau yang baru mengandung anak pertama macam seram je tengok gambar ni, relaks la ya hakikatnya bila anda dah tengok bayi yang anda lahirkan semua perasaan ni akan  hilang tapi sekejap je,  bila dah tengok balik di … Read morePerubahan Badan Ibu Mengandung

Atasi Anak Cerewet Makan Dengan Mealshakes Shaklee

Bagi mereka yang ada anak-anak kecil mesti pernah atau selalu menghadapi masalah anak tak nak makan atau hanya makan makanan yang tertentu, rasa-rasanya geram tak? Dah masak penat-penat anak tak nak makan. Untuk elakkan pembaziran maknya pulak kena habiskan maka maknya yang terlebih khasiat hehe. Biasanya umur anak-anak yang mula cerewet dengan makanan ialah antara … Read moreAtasi Anak Cerewet Makan Dengan Mealshakes Shaklee

Kepentingan Iodin Sewaktu Hamil

Sebelum kita bercerita kepentingan Iodin sewaktu hamil, saya nak kongsi akibat kekurangan iodin bagi wanita hamil, antaranya ialah Gangguan terhadap perkembangan otak bayi dalam kandungan Keguguran Kematian bayi dalam kandungan Mati sewaktu dilahirkan Kelahiran anak yang juga kurang iodin Seperti kita sedia maklum wanita hamil/ibu mengandung/ibu yang menyusukan memerlukan nutrien yang cukup untuk kesihatan ibu … Read moreKepentingan Iodin Sewaktu Hamil

Masalah Uri Bawah Atau Placenta Praevia

Apabila seorang ibu mengandung rutin beliau ialah check-up di klinik atau hospital, sesetengah hospital atau klinik setiap kali check-up akan scan kedudukan bayi, biasanya doktor akan menyatakan perkembangan bayi dalam kandungan. Terdapat sesetangah ibu yang mengandung mengalami masalah uri bawah atau Placenta Praevia, ada yang mengalaminya setiap kali mengandung, ada juga yang mengalaminya mungkin masa … Read moreMasalah Uri Bawah Atau Placenta Praevia

Mengapa Saya Memilih Shaklee Sebagai Vitamin Keluarga dan Bisnes

Mengapa saya memilih Shaklee Sebagai Vitamin Keluarga dan Bisnes ? Selepas baca, jangan lupa kongsikan kepada rakan-rakan yang lain ya hehe.. Misi Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih sihat untuk semua orang dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa sahaja. Kelebihan Shaklee ialah dengan membuat produk semulajadi yang begitu luar biasa dan kita hanya perlu … Read moreMengapa Saya Memilih Shaklee Sebagai Vitamin Keluarga dan Bisnes

Testimoni Collagen Powder Shaklee – Kulit Anjal, Tegang dan Awet Muda

Collagen Powder Shaklee pun dah ramai testimoninya, yang belum cuba tu cubalah sekotak dah rasa penangan Collagen Powder Shaklee pasti takkan berpaling ke produk yang lain. Biasanya saya akan bancuh Collagen Powder Shaklee bersama-sama dengan Performance Drink, rasanya? Perghh mantap rugi tau kalau tak minum Collagen Shaklee ni. Berikut saya senaraikan Testimoni Collagen Powder Shaklee … Read moreTestimoni Collagen Powder Shaklee – Kulit Anjal, Tegang dan Awet Muda