HargaSetBersalinShaklee – Kehamilan Part 5

Minggu 29 – 32 Bayi Anda Tahukah anda di saat dan ketika ini bayi anda sedang membina lemak badan dan semakin berisi. Pada minggu ke 12 dan seterusnya beratnya mungkin bertambah dua kali ganda sehinggakan ada kalanya peningkatan berat badan sebanyak 28gm setiap hari. Kulitnya yang berkedut akan mula menegang dan verniks dan lanugo akan … Read moreHargaSetBersalinShaklee – Kehamilan Part 5

Jom Kurus Dengan Cinch Shake Mix Shaklee

Sebagai seorang SID Shaklee antara soalan yang sering ditanya ialah Shaklee ada set kurus tak? Biasanya saya akan cadangkan Omega, Lecithin, ESP, Herblax dan Cinch, jika ada kekangan budget kita boleh runding 🙂 Jika anda ada ingin turunkan berat badan dengan sihat dan selamat, Shaklee lah jawapannya. Dalam entri kali ini saya akan kenalkan Cinch … Read moreJom Kurus Dengan Cinch Shake Mix Shaklee

Persediaan Menjelang Ramadhan

Alhamdullilah disaat entri ni ditulis, hari ini dah 26 Syaaban 1435H tinggal beberapa hari sahaja lagi kita akan menyambut bulan yang mulia iaitu bulan Ramadhan Al Mubarak. Bulan Ramdhan adalah bulan yang penuh keberkatan dan kemuliaan, bulan ini juga ditunggu-tunggu seluruh umat Islam untuk meningkatkan keimanan dan ketakwaan. Persediaan kerohanian anda boleh rujuk di sini. … Read morePersediaan Menjelang Ramadhan

Faedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee

Kenapa Shaklee berbeza dengan produk soya yang lain di pasaran? Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam … Read moreFaedah & Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee

Kebaikan Performance Drink Shaklee – Bebas Karbonat Dan Kurang Gula

Musim-musim panas ni lah buah durian masak meranum, bagi penggemar durian confirm seronok menikmati durian. Seperti yang kita sedia maklum buah durian ni panas, antara petuanya ialah minum air dari pangsa durian untuk mengurangkan kepanasan badan. Tapi apa kaitan durian dan Performance Drink? Jom kita baca apa manfaat Performance Drink kepada badan kita 1. Meningkatkan … Read moreKebaikan Performance Drink Shaklee – Bebas Karbonat Dan Kurang Gula

HargaSetBersalinShaklee – Kehamilan Part 4

Minggu 25 – 28 Bayi Anda Bayi anda akan membuka kelopak matanya buat kali pertama pada minggu ke 26. Lapisan verniks akan kelihatan dikulitnya pada minggu ke 28. Bahan lemak putih ini melindungi kulitnya seperti suatu lapisan kalis air dan menghalangnya daripada mengembang dalam cecair amnion. Lapisan verniks biasanya hilang sebelum atau sebaik sahaja selepas … Read moreHargaSetBersalinShaklee – Kehamilan Part 4

HargaSetBersalinShaklee – Kehamilan Part 3

Minggu 19 – 24  Bayi Anda Lebih kurang minggu yang ke 20, rambutnya mula tumbuh, memiliki cap jarinya sendiri, boleh menggenggam tangannya dan gigi telah terbentuk dalam tulang rahangnya. Bayi anda kini boleh mendengar dan boleh bertindakbalas dengan bunyi yang kedengaran di luar rahim. Pada masa ini saya sangat galakkan ibu-ibu rajin membaca Al-Quran dan … Read moreHargaSetBersalinShaklee – Kehamilan Part 3

Hotel Tabung Haji Kuala Terengganu

Hari ini hari kedua sekolah bermula, selepas hampir 2 minggu anak-anak bercuti, ber honeymoon hehe. Mak-mak pun kembali sibuk menguruskan anak-anak bersekolah. Entri kali ini saya nak bercerita tentang percutian kami semasa cuti sekolah, takde la jauh sangat… kami ke Kuala Terengganu sahaja tujuan sebenar ke sana ialah menghantar adik bongsu bertunang dalam masa yang … Read moreHotel Tabung Haji Kuala Terengganu

Kebaikan Yang Anda Dapat Jika Menyertai Shaklee

Pada 7 & 8 Jun 2014, Shaklee telah meraikan para pengedar yang layak sepanjang cycle 2013/2014 dengan pelbagai anugerah, aktiviti dan penginapan percuma di Sunway Resort & Spa Hotel dan Saujana Kuala Lumpur. Bagi mereka yang diberi penginapan juga menerima hadiah dari Shaklee. Alhamdullilah saya merupakan salah seorang yang bertuah 🙂 Yang menariknya National Conference … Read moreKebaikan Yang Anda Dapat Jika Menyertai Shaklee