Vitamin Awet Muda

Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan lobak ungu. Kajian menunjukkan yang bahan botani dalam campuran vivix dapat merangsang penuaan selular yang sihat. Apa itu Polifenol? Polifenol merupakan sebatian antioksidaan semulajadi yang biasa ditemui … Read moreVitamin Awet Muda

Vitamin Untuk Lelaki

Gambar ihsan google Lelaki kena makan vitamin? Tak macho la macam ni! Jarang kita mendengar lelaki konsisten mengambil vitamin kecuali atas arahan doktor atau isteri 🙂 Setiap orang perlu menjaga kesihatan untuk mengelakkan dari penyakit yang sering menyerang seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, kegemukan, strok dan tidak ketinggalan juga mengalami perubahan hormon seawal usia … Read moreVitamin Untuk Lelaki

Manfaat Air Putih Untuk Kesihatan

Air putih adalah minuman yang murah dan senang untuk kita perolehi. Namun ada juga yang tidak menggemari air putih, saya sendiri sangat suka minum air putih sebelum tidur dan sebaik sahaja bangun tidur untuk membuang toksin di dalam badan. Sebaik-baiknya setiap hari minum air putih sebanyak 8 gelas sehari. Dan disarankan lebih untuk mereka yang … Read moreManfaat Air Putih Untuk Kesihatan

Vitamin B Complex Dan Ostematrix Membantu Mencegah Migrain

Perbezaan Migrain Dan Pening Kepala Migrain Penyakit migrain adalah kesakitan yang dialami berupa denyutan di sebelah kepala yang datang bersama perasaan mual, ingin muntah, tidak tahan kepada bunyi yang kuat dan juga cahaya yang terang. Kebiasaannya kesakitan migrain akan dicetuskan kerana pendarahan haid, pertukaran cuaca panas dan sejuk, berpuasa, kekejangan minda, kurang tidur, cahaya lampu … Read moreVitamin B Complex Dan Ostematrix Membantu Mencegah Migrain

Segalanya Tentang Vitamin C Shaklee

Anda sering berada di kalangan perokok? Jika begitu anda harus mengambil Vitamin C secara konsisten. Pastikan dosnya 500mg setiap hari. Kajian menunjukkan bahawa Vitamin C dapat mengurangkan risiko penyakit yang diakibatkan oleh pendedahan pada asap rokok. Mengambil kombinasi Vitamin C dan vitamin yang lain turut memperlihatkan penurunan risiko penyakit yang disebabkan oleh asap rokok sebanyak … Read moreSegalanya Tentang Vitamin C Shaklee

TESTIMONI SET MENYUSU SHAKLEE

As salam..first time saya nak sharing.Alhamdulillah 6 Mei 2013 yang lepas genap setahun saya fully breastfeed Ahmad Muqarrabin.Pengalaman saya menyusukan anak kedua ni tak sama dengan anak pertama sebab saya diuji dengan susu kering semasa dalam pantang.Abin memang asyik meragam je sebab tak puas menyusu.Masatu dah nak masuk 3 minggu berpantang tapi susu makin sikit … Read moreTESTIMONI SET MENYUSU SHAKLEE

Testimoni Vitamin Kesuburan

TESTIMONI GLA DAN ZINC SHAKLEE TESTIMONI PENGGUNA ADIK SAYA SENDIRI Assalamualaikum dan salam sejahtera.. atas izin Allah s.w.t .. pada 10.5.2013 sy telah dapati UPT sy positif..setelah 1 tahun lebih dan hampir 2 tahun mendirikan rumahtangga.. alhamdulilah berkat usaha…doa..tawakal menjadikan permintaan sy didengar Allah s.w.t. Apa ingin sy tekankn di sini bersangka baik lah kepada … Read moreTestimoni Vitamin Kesuburan

Keputihan – Ms “V” Anda Berbau?

Apa itu keputihan ? Ia adalah jangkitan kuman atau fungus yang dipanggil candida. Antara langkah pencegahan yang boleh diambil ialah menjaga menjaga kebersihannya secara maksimum. Ini kerana faraj agak senseitif kepada perubahan iklim dikawasan persekitarannya. Sekiranya suhu berubah ia akan mengeluarkan bau yang kurang senang. Penjagaan yang maksimum bukan bermaksud mencucinya dengan sabun pencuci setiap … Read moreKeputihan – Ms “V” Anda Berbau?

OmegaGuard Shaklee : Siapa Perlukannya

Sebahagian besar daripada otak terbina daripada lemak “baik” yang juga dikenali sebagai asid lemak Omega 3. Kajian menunjukkan yang diet yang kaya dalam Omega 3 boleh meningkatkan keupayaan belajar, kemahiran atau menyelesaikan masalah meningkatkan daya tumpuan dan ingatan secara perhubungan antara sel otak.Omega 3 juga menunjukkan dapat menyokong keseimbangan emosi dan sikap yang positif dan membantu … Read moreOmegaGuard Shaklee : Siapa Perlukannya