Set Kecantikkan Kulit/Set D

Siapa yang tak mahu kulit yang cantik, gebu dan mulus apakata kita baca mereka yang telah mengamalkan Vitamin Kulit Shaklee dan mereka juga sangat berpuashati dengan kesan pengambilan vitamin Shaklee. salam saya pun guna vit shaklee set d unt kulit plus esp…sgt ok sbb kulit sy sgt sensitif…cpt menggelupas area dagu,tepi bibir n hidung..jerawat mmg … Read moreSet Kecantikkan Kulit/Set D

Vitamin C Untuk Ibu Mengandung

Vitamin C turut dikenali sebagai asid askorbik. Vitamin ini sangat penting ketika hamil kerana ia membantu penyerapan zat besi, merangsang kesihatan gusi, tulang dan gigi serta mengekalkan daya ketahanan tubuh. Anda dan bayi memerlukan vitamin C mencukupi setiap hari kerana ia penting untuk pembentukkan kolagen sebagai komponen tulang rawan, otot, tulang dan kulit. Berdasarkan kajian … Read moreVitamin C Untuk Ibu Mengandung

Vitamin Ibu Menyusu

Set Breastfeeding Set B Set breastfeeding atau set menyusu Shaklee sangat berkesan untuk membantu ibu-ibu yang sedang menyusukan anak mereka. Saya sendiri masih lagi mengamalkan set breastfeeding  ini dan hasilnya badan saya segar bertenaga dan anak saya yang berumur 23 bulan masih lagi menyusu dengan saya dengan syarat pengambilan air masak setiap hari ialah 3 … Read moreVitamin Ibu Menyusu

GLA Shaklee

GLA Shaklee adalah vitamin yang wajib ada di rumah saya, apa keistimewaan GLA Shaklee? Apa itu GLA? GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan, ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, … Read moreGLA Shaklee

Testimoni

Testimoni Alfalfa Shaklee nak tanya..mcmn lepas menambil Set B?Alhamdulillah dgn izin dr Nya bnyk perubahan yg kita perolehi..betul tak??mcm tu juga dgn dilla dan hasben..jgn terkejut!hasben dilla pun ambil Set B tau..kenapa??ini jawapannya : 1)Hasben:Dalam Set B (vitalea,vit c,b com,alfalfa) ada Set A (vitalea,vit c,b com) dan Set G (vit c,b com,alfalfa) – hasben berulang … Read moreTestimoni

Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder Apa itu kolagen? Kolagen ialah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Kolagen banyak membantu kecantikkan dan kesihatan Mengekalkan badan yang muda  Anti penuaan  Mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan Antara kesan-kesan jika kita kehilangan kolagen ialah … Read moreShaklee Collagen Powder

Sembelit Dan Perut Buncit

Perut anda buncit, tidak selesa dan kurang menyenangkan, berikut adalah beberapa tip yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan ketidakselesaan yang anda rasai. Makan perlahan-lahan Jangan makan dengan gelojoh, kerana ketika anda menelan terlalu cepat, udara tertahan dalam usus dan membentuk gas yang dapat mengakibatkan penggelembungan perut. Duduk ketika makan dan mengunyah makan secara perlahan-lahan. Minum … Read moreSembelit Dan Perut Buncit

Pucat/Anemia

Pucat ataupun Anemia adalah salah satu komplikasi yang sering melanda ibu yang mengandung. Situasi ini adalah keadaan di mana kepekatan darah merah berkurangan  daripada biasa. Pucat ini disebabkan kekurangan hemoglobin dalam darah terutamanya ketika mengandung, keperluan hemoglobin untuk ibu dan anak adalah melebihi daripada biasa. Sewaktu mengandung tahap kepekatan hemoglobin dalam darah sebaik-baiknya tidak kurang … Read morePucat/Anemia

Sindrom Baby Blues

Selepas melahirkan bayi kita akan melalui tempoh berpantang. Dalam masa pantang selepas bersalin sesetengah ibu yang baru melahirkan anak kerap mengalami tekanan jiwa dan emosi. Tekanan ini memang telah wujud sejak ibu hamil dan berterusan hingga melahirkan anak. Ketika pantang pula ibu perlu memberi jagaan yang rapi kepada bayinya dan anak-anak yang lain jika ada. … Read moreSindrom Baby Blues