Protein Utk Kulit Tegang Dan Awet Muda

Apabila usia kita menjangkau 30an, kita pasti risau dgn kedut2 dah mula2 keluar, kulit dah tak tegang dan anjal, cik abang dah mula bersuara. Alamak mcm mana ni? Apa yg perlu kita buat, nak makan apa? Buat plastic surgery, kosnya telalu mahal…jgn risau saya boleh syorkan pemakanan yg boleh membuatkan kita kembali senyum. Sebelum tu … Read moreProtein Utk Kulit Tegang Dan Awet Muda

Vitamin E

Sekilas Fakta: Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Berdasarkan kajian,vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit. Ianya larut lemak yang disimpan di dalam organ tubuh seperti hati, jantung, kelenjar pituitari, testis, uterus, darah dan otot. Namun, yang menariknya vitamin E ini ialah, … Read moreVitamin E

Lecithin

Lecithin antara produk paling popular di Shaklee, sejak makan lecithin badan saya terasa ringan. Apa itu lecithin? Lecithin dinamakan pengemulsi semualajadi kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak. Ringkasnya ia menyebabkan lemak itu terapung kat dalam darah dan seterusnya mencegah lemak melekat di dinding membrane. Lecithin tidak boleh dihasilkan oleh badan tapi amat diperlukan oleh … Read moreLecithin

Beza Ostematrix Shaklee dengan kalsium lain

Ramai menganggap pil suplemen semua sama. Begitu juga apabila bercakap tentang sumber kalsium. Ramai yang menganggap semua kalsium adalah sama. Jawapannya tidak. Kalsium, terutama pil kalsium adalah berbeza antara satu sama lain. Pil2 kalsium terdiri dari pelbagai jenis, antaranya calcium carbonate, calcium lactate, calcium citrate, calcium gluconate dan sebagainya. Itupun, pil kalsium sahaja tidak cukup … Read moreBeza Ostematrix Shaklee dengan kalsium lain

Selamat Hari Ibu

Assalammualaikum, Selamat Hari Ibu untuk rakan-rakan yang telah bergelar ibu. Untuk mak saya, saya sangat sayang mak saya, terima kasih kerana telah membesarkan kami dengan penuh kasih sayang. Jasa dan pengorbananmu tidak terbalas. Walaupun saya hanya mengenali ibu mertua saya selama 4 tahun, saya amat berterima kasih pada beliau krn melahirkan dan mendidik suami saya. … Read moreSelamat Hari Ibu

Pemakanan Untuk Ibu Mengandung

Pengalaman mengandung 3 orang anak semasa berkerja dan bekerja dari rumah sangat berbeza, faktor utama adalah kepenatan, oleh itu setiap ibu yang mengandung sangat perlukan vitamin tambahan bagi memastikan anak yang dikandung sihat akal dan tubuh badannya. InsyaAllah. Ketahui beberapa jenis zat terpenting yang sangat diperlukan semasa hamil. 1. Asid Folik   Asid Folik dianggap sebagai … Read morePemakanan Untuk Ibu Mengandung

Vitamin C

Apakah yang membezakan Vitamin C Shaklee dengan jenama yang lain Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi: Kandungan Vitamin C yang tinggi. … Read moreVitamin C